„Kaip atsikratyti papildomų kilogramų, kurie trugdo gyventi?“
Ar žinojote, kad norint puikiai jaustis ir nepriaugti svorio, labai svarbu ne tik ką, bet ir kuriuo dienos metu valgote? Jeigu norite jaustis gražūs, kupini energijos bei žvalūs, pakeiskite savo mitybos įpročius.
Vis labiau greitėjant gyvenimo tempui, sveikos mitybos įpročius neretai tenka nustumti į šalį. Kiekvienas iš mūsų tai puikiai žinome, tačiau kažkokios nežinomos mums jėgos vis tolina ir tolina mus nuo tikslo.. To pasekoje, griebiamės greito maisto, kuris labai greitai virsta papildomais kilogramais. Tuomet užduodame sau klausimą – kaip šio “gėrio” atsikratyti? Tai didelė problema kiekvienam iš mūsų. Įvairiuose žurnaluose, internete galima rasti labai daug informacijos apie tai kaip sulieknėti,tačiau informacijos yra tiek daug, kad sunku atsirinkti, galų gale ir ne visa ji yra teisinga. Tuomet prasideda įvairūs bandymai, tokie kaip: grikių dieta, greipfrutų dieta, badavimas, „stovėjimas ant galvos“ 🙂 ir dar daugelis kitų (turbūt ne vienam teko susidurti su visais tais išminčiais, kurie tau sako valgyti vieną ar kitą).
Tam, kad iš tiesų nepriaugtume svorio, labai svarbu žinoti keletą dalykų.. Gera žinia ta, kad tai visai nesudėtinga
Visų pirma, reikia stengtis valgyti vienu metu. Atsiminkite, kad čia negali būti jokių išimčių. Pradėjus maitintis reguliariai, tuomet kai ateina laikas valgyti, gausiau pradeda išsiskirti virškinamųjų sulčių, atsiranda noras valgyti, o pavalgius maistas geriau virškinamas. Sveikam žmogui patariama valgyti 3-4 kartus per dieną (obuolys, taip pat gali būti maistas ir dar kaip!), o tarp valgių užkandžiauti, tačiau tas užkandžiavimas turi būti saikingas. Įprastai per dieną rekomenduojama valgyti penkis kartus – trys pagrindiniai valgymai ir du užkandžiai. Kava, obuolys, keli sausainiai – tai jau yra užkandžiai.
Gyvenimas vis dar turi būti smagus tačiau smagumus reikia rinktis atidžiau 🙂 Kenksminga sveikatai valgyti nereguliariai. Jei nuo paskutinio karto kai valgome praeina per ne lyg didelis laiko tarpas, tampa sunku nepersivalgyti. Kai žmogus išalkęs jis per trumpą laiką suvalgo didžiulį maisto kiek, ar ne ? Taip valgantys žmonės dažniausiai serga skrandžio ligomis, virškinimo trakto sutrikimais, jaučiasi alkani, tačiau apsunkę. Valgykite kuo daugiau daržovių, jos yra nekaloringos, bet savyje turi daug maistingų medžiagų. Kuo spalvingesnės Jūsų salotos, tuo jos Jums naudingesnės. Nebandykite greitai numesti svorio – tai neįmanoma. Greitai numestas svoris lygiai tokiu pačiu „kosminiu“ greičiu grįš pas jus. Neskubėkite, leiskite kūnui sveikai ir palaipsniui susigrąžinti prarastas formas, adaptuotis. Atsisakykite sočios vakarienės. Eikite miegoti lengvai alkani. Dieną Jūs dar turite laiko išeikvoti energiją gautą iš maisto, o štai soti vakarienė nakčiai, tikrai ne į naudą. Nepamirškite, kad pusryčiai, vienas svarbiausių dienos valgių. Taigi verta įprasti pusryčiauti.Tinkamai suderintas maistas suteiks žvalumo visam rytu. Jūsų neslėgs nemalonus sunkumo jausmas ir jūs puikiai pasiruošite energingai dienai! Mitybos specialistai pataria ryte valgyti maistą turtingą angliavandeniais: duoną, košę, javainius (patariama rinktis pilno grūdo produktus). Taip pat rytais tinka valgyti jogurtą ir vaisius – tai taip pat puikus energijos šaltinis (juose yra nemažai fruktozės, kuri didina darbingumą). Dar prieš pusryčius rekomenduojama išgerti stiklinę kambario temperatūros vandens (tai pažadins jūsų organizmą, bei atstatys skysčių lygį). Pietūs turėtų būti sotūs ir gausūs.Turbūt sutiksite, kad dažnas iš mūsų grįžęs po pietų į darbą norėtų pamiegoti, nes jaučiasi apsunkę. Taip yra todėl, kad pietums pasirenkame netinkamą maistą. Stenkitės valgyti vertingus produktus, šviežias daržoves, rinkitės paprastesnį maistą, bet būtinai skanų 🙂 Dažnai, netinkamai pavalgius per pietus, vakare jaučiame labai stiprų alkio jausmą, kad net atrodo galėtumėte suvalgyti „visą šaldytuvą“. Jeigu per pietus valgome nevertingą maistą, kuriame gausu paprastų angliavandenių, cukraus, baltų miltų, tuomet mūsų apetitas dar labiau skatinamas ir vakare norime persivalgyti. Mitybos specialistai visuomet pabrėžia, kad mūsų mityba turi būti įvairi. Ne dėl grožio gamta nudažė daržoves įvairiomis spalvomis. Veikliosios medžiagos nudažo daržoves ar vaisius, todėl mūsų mityba turi būti spalvota.
Vakarienė. Mitas, tai ta auksinė taisyklė „po 18 valandos nebevalgyti“, nebent jūs einate miegoti 9 valandą. Pagalvokite, jeigu einate miegoti 24 valandą vakaro, tai organizmas 6 valandas badauja, dar tiek pat laiko praeina iki pusryčių. Visi dietologai vieningai tvirtina, kad paskutinis valgymas turėtų būti 3-4 valandos prieš miegą. Vakarais ir naktimis organizmui reikia duoti „statybinių medžiagų“, kurios degina riebalus, reguliuoja virškinimą ir didina raumenų masę. Vakare patariama rinktis produktus, kuriuose gausu baltymų ir „gerųjų“ riebalų, pvz. kiaušiniai, žuvis, jūros gėrybės, jogurtas, varškė, kefyras. Mėsos patariama vengti, nes ji apsunkina organizmą, nespėja suvirškinti, todėl jausitės apsunkę ne tik vakare bet ir ryte. Venkite angliavandenių. Vakarienei tiks tie produktai, kurie iki miego spėja patekti iš skrandžio į žarnyną. Patys netinkamiausi produktai vakarienei – tai gazuoti gėrimai, kepta mėsa, bulvės, duona, pupelės. Taip pat šie produktai nebus naudingi ir pusryčiams.
Turite komentarą?